|

Bh. državljani koji putuju na Tajvan od sada mogu aplicirati za vizu putem interneta

Bh. državljani koji putuju na Tajvan od sada mogu aplicirati za vizu putem interneta
20
M. N.
18.11.2019. u 15:27
16
komentara
20

dijeljenja
Bh. državljani koji putuju na Tajvan od sada mogu aplicirati za vizu putem interneta Ilustracija: Shutterstock
Državljani Bosne i Hercegovine koji budu željeli posjetiti Tajvan od 20. novembra ove godine moći će aplicirati za vizu online, što će im uveliko skratiti i olakšati proceduru dobijanja vize.
Kako je saopćeno iz predstavništva Tajvana u Mađarskoj, Bosanci i Hercegovci koji budu putovali na Tajvan turistički, poslovno, u posjetu srodnicima, u svrhu prisustvovanja nekoj međunarodnoj konferenciji ili učešća u sportskom događaju, moći će aplicirati online potpuno besplatno.

Nakon što viza bude odobrena, građani BiH će trebati da je odštampaju i pokažu na imigracijskom punktu kada stignu na Tajvan.Elektronska viza je validna tri mjeseca, a u zemlji se možete zadržati maksimalno 30 dana.

"Vizne olakšice imaju za cilj da olakšaju građanima BiH putovanje i poslovanje u Tajvanu. Aplikanti mogu kontaktirati Biro za konzularne poslove Ministarstva vanjskih poslova Republike Kine (Tajvan) za više informacija", navodi se u obavještenju koje je upućeno Ambasadi BiH u Mađarskoj.

Do sada su građani BiH za vizu morali aplicirati putem pošte ili odlaskom u najbliže predstavništvo ove zemlje, što je iziskivalo dodatne troškove.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...