e-viza
20

Bh. državljani koji putuju na Tajvan od sada mogu aplicirati za vizu putem interneta

M. N.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Državljani Bosne i Hercegovine koji budu željeli posjetiti Tajvan od 20. novembra ove godine moći će aplicirati za vizu online, što će im uveliko skratiti i olakšati proceduru dobijanja vize.
Kako je saopćeno iz predstavništva Tajvana u Mađarskoj, Bosanci i Hercegovci koji budu putovali na Tajvan turistički, poslovno, u posjetu srodnicima, u svrhu prisustvovanja nekoj međunarodnoj konferenciji ili učešća u sportskom događaju, moći će aplicirati online potpuno besplatno.

Nakon što viza bude odobrena, građani BiH će trebati da je odštampaju i pokažu na imigracijskom punktu kada stignu na Tajvan.

Elektronska viza je validna tri mjeseca, a u zemlji se možete zadržati maksimalno 30 dana.

"Vizne olakšice imaju za cilj da olakšaju građanima BiH putovanje i poslovanje u Tajvanu. Aplikanti mogu kontaktirati Biro za konzularne poslove Ministarstva vanjskih poslova Republike Kine (Tajvan) za više informacija", navodi se u obavještenju koje je upućeno Ambasadi BiH u Mađarskoj.

Do sada su građani BiH za vizu morali aplicirati putem pošte ili odlaskom u najbliže predstavništvo ove zemlje, što je iziskivalo dodatne troškove.