{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. dijaspora: Napadi na BiH još traju

F
23.11.2007. u 12:05
0
0
Bh. dijaspora: Napadi na BiH još traju
0
Bh. dijaspora: Napadi na BiH još traju
Svjetski savez dijaspore Bosne i Hercegovine smatra situaciju u našoj zemlji zabrinjavajućom te poziva sve koji Bosnu i Hercegovinu nose u srcu da budu skupa i zajednički istraju u njenom očuvanju i njegovanju tradicija ZAVNOBIH-a i 25. novembra, kao i 1. marta, Dana nezavisnosti BiH.
Predsjednica Saveza Senada Softić-Telalović je u čestitki za Dan državnosti BiH podsjetila da se ova država "momentalno nalazi u najtežoj situaciji nakon završetka agresije 1992.-1995." te da "iako nema vidljivih tenkova, snajpera, JNA, Karadžica, Mladića, Miloševića, Arkana i ostalih zvijeri čiji će tragovi zauvijek ostati u BiH, napadi na našu domovinu Bosnu i Hercegovinu još traju".

Uime Saveza naglašava da su opstrukcije koje vrši politička klika iz RS-a da bi se paralizirala cijela BiH primjeri najveće neodgovornosti i kriminalnog ponašanja. Smatra da su istovremeno prisutna nesposobnost pojedinih političkih lidera u BiH i FBiH koji pospješuju te napade, suzdržanost i oklijevanje visokog predstavnika Miroslava Lajčaka da prihvati punu odgovornost za nastalu situaciju i uspostavi red i trajan mir.

U znak poštovanja prema ovom značajnom datumu tražimo od svih prozvanih da se okrenu boljem sutra, zavrnu rukave i rade posao za koji su debelo plaćeni, da se ne igraju sa sudbinom naše domovine, sa sudbinom našeg naroda koji je dovoljno propatio i još pati, navedeno je u saopćenju Saveza svjetske dijaspore BiH, uz čestitku njegovih članova svim građanima BiH i domovini BiH za Dan državnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: