{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Bezvizni režim je samo pitanje vremena"

S
13.6.2009. u 19:00
0
56
"Bezvizni režim je samo pitanje vremena"
0
"Bezvizni režim je samo pitanje vremena"
Bezvizni režim za BiH je izvijestan samo je pitanje momenta kada će se do njega stići, izjavio je vršilac dužnosti šefa interresornog tima BiH za pregovore o viznoj liberalizaciji Siniša Macan.
On je rekao da je na jučerašnjem sastanku u Briselu sa ekspertima Evropske komisije bilo riječi o svakom pojedinačnom uslovu iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima i dodao da u svakoj oblasti ima napretka, ali i onih stvari koje je potrebno dodatno uraditi.

Macan je naveo da su iz Evropske komisije poručili da će BiH početkom jula da upute pismo po pitanju ispunjavanja uslova iz Mape puta.

On očekuje da će poslije ljetnje pauze, odnosno od septembra, sve nadležne institucije u BiH nastaviti da sprovode konkretne aktivnosti u pravcu ispunjavanja svakog od uslova predviđenih Mapom puta.

Macan je rekao za Deutsche Welle da će se vlasti u BiH truditi da budu aktivne i da nastave onom dinamikom koja je primijetna posljednjih mjesec ili dva.

"To je period u kome je u BiH usvojen veliki broj neophodnih zakona za viznu liberalizaciju. Mi ćemo se truditi da ispoštujemo sve uslove i što je prije moguće da uhvatimo našu šansu. Dakle izvjesno je da će biti vizne liberalizacije, pitanje je samo momenta i pitanje je odluke", rekao je Macan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: