Nastavak sutra
283

Bezuspješno završen trinaesti dan potrage za tijelom Aldina Mulića

Piše: El. B.
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
I trinaesti dan potrage za tijelom Aldina Mulića je završio bezuspješno. Brana koja je jutros podignuta na Bentbaši vraćena je u prvobitno stanje, a potraga će biti nastavljena sutra.

"Za danas je ovaj dio posla završen. Sutra ujutro oko osam sati ćemo opet dići branu, a optimalno bismo mogli najbolje raditi oko 10 sati. Imamo nekoliko kritičnih mjesta gdje je voda preko dva metra, tu ćemo ući s roniocima i nadam se da ćemo uspjeti pronaći tijelo Aldina Mulića", rekao nam je direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak.

Podsjećamo, Aldin Mulić je u noći s 12. na 13. decembar upao u Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta, a za njim je skočio 24-godišnji Irhan Fočo koji ga je pokušao spasiti. Nažalost, obojica mladića su se utopila, a Fočino tijelo pronađeno je 14. decembra u rijeci Bosni kod Visokog.

Za tijelom Aldina Mulića tragaju pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, Općinske službe civilne zaštite Konjic, Kantonalne uprave civilne zaštite KS, GSS stanica Sarajevo i GSS Novi Grad te porodica i prijatelji.

U petak su u potrazi učestvovali i pripadnici GSS-a Hrvatske koji su s tri čamca od Slavonskog Šamca pretraživali nizvodno područje Save dugo 50 kilometara.