BiH
0

Bez vode u kasnim noćnim satima

Sarajevo-x.com
Kvarovi na vodovodnoj mreži u utorak navečer su prouzrokovali nestanak vode u naseljima Dobrinja i Alipašino Polje, a kvar je jutros u 9 sati otklonjen. Ipak, probleme sa čestim nestankom vode u kasnim noćnim satima imaju i građani u ostalim dijelovima Sarajeva.

Iz sarajevskog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" ističu da se ne radi o potpunom prekidu, već o isporuci vode pod smanjenim pritiskom. Naime, preduzeće u periodu od 23 sata do 5 sati ujutro smanji pritisak, kako bi se tokom dana potrošačima omogućio normalan dotok vode.

Ipak, iako se radi o smanjenom pritisku, moguće je da isporučene količine vode nisu dovoljne da dođu do potrošača koji se nalaze na visokim spratovima, zbog čega često dolazi do potpung prekida u snabdijevanju vode.

"Stanovi iznad petog sprata trebaju imati ugrađene i ispravne hidroflekse, pomoću kojih se voda doprema na više spratove, a ne da se putem povećanja pritiska u cijeloj vodovodnoj mreži obezbjeđuje vodosnabdijevanje", objasnila je Muamera Srna, direktorica pogona "Vodovoda" i dodala da bi, ukoliko "Vodovod" poveća količine vode tokom noći, određenim potrošačima došlo do poremećaja u dotoku vode tokom dana.

"Taj bi problem nastao, jer količine vode u jutarnjim satima koje bi se prikupile u rezervoarima ne bi bile dovoljne za neometano vodosnabdijevanje tokom dana, naveli su iz "Vodovoda".