{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bez viza za kratka putovanja u Ukrajinu od 27. novembra

S
9.11.2011. u 16:11
0
2
Bez viza za kratka putovanja u Ukrajinu od 27. novembra
0
Bez viza za kratka putovanja u Ukrajinu od 27. novembra
Zgrada Parlamenta BiH
Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Ukrajine o uslovima uzajamnog putovanja njihovih državljana stupiće na snagu 27. novembra, čime će biti omogućena putovanja do 30 dana, bez izdavanja viza, istaknuto je tokom sastanka delegacija ministarstava vanjskih poslova BiH i Ukrajine u Sarajevu.
Delegacije su ocijenile da će sporazum predstavljati posebnu pogodnost za poslovne ljude i turiste, istakavši da će sve procedure u primjeni sporazuma biti usklađene sa standardima koje propisuje Šengenski sporazum.

Na sastanku je bilo govora i o iskustvu BiH u liberalizaciji viznog režima sa EU i konzularnoj zaštiti državljana BiH i Ukrajine kada borave kao stranci u jednoj, odnosno drugoj državi. Razmijenjeni su i podaci bitni za konzularnu zaštitu građana jedne i druge zemlje, a razgovarano je i o funkcionisanju počasnih konzulata BiH u Ukrajini i Ukrajine u BiH.

Delegaciju Ministarstva inostranih poslova Ukrajine predvodio je zamjenik Generalnog direktora konzularne službe Ministarstva Kiril Kalita, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: