{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bez sporazuma s MMF-om, BiH će se naći u ozbiljnoj situaciji

F
FENA
24.6.2009. u 17:04
0
6
Bez sporazuma s MMF-om, BiH će se naći u ozbiljnoj situaciji
0
Bez sporazuma s MMF-om, BiH će se naći u ozbiljnoj situaciji
Visoki predstavnik i specijalni predstavnik Evropske unije Valentin Inzko sastao se danas u Sarajevu s direktoricom Svjetske banke i regionalnom koordinatoricom za jugoistočnu Evropu Jane Armitage, s kojom je razgovarao o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH te tekućim i planiranim projektima Svjetske banke u zemlji.
Inzko je zahvalio Svjetskoj banci na pravovremenim procjenama utjecaja globalne ekonomske krize na BiH i naporima koje je Svjetska banka poduzela kako bi pomogla zemlji ublažiti posljedice, saopćeno je iz OHR-a.

Bilo je riječi i o stand-by aranžmanu sa MMF-om te rezultatima sastanka predstavnika BiH i MMF-a u Beču.

Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Valentin Inzko naglasio je da ekonomska kriza nije zaobišla Bosnu i Hercegovinu. On smatra da bi finansijska kriza i neuspjeh vlasti da ispune obaveze prema MMF-u ugrozili ne samo finansijsku stabilnost zemlje nego i njen međunarodni kredibilitet.

"Vlasti BiH su sa MMF-om pregovarale o zahtjevima za stand-by aranžman. Ti zahtjevi, u sadašnjem obliku, rezultat su pregovora. MMF će procijeniti koliko ih vlasti BiH ispunjavaju, a time i koliko je zemlja kvalifikovana da dobije stand-by aranžman", kazao je on.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: