{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bez saglasnosti o izmjenama Zakona o odbrani BiH

F
24.3.2009. u 13:10
0
1
Bez saglasnosti o izmjenama Zakona o odbrani BiH
0
Bez saglasnosti o izmjenama Zakona o odbrani BiH
Zajednička komisja za odbranu i sigurnost BiH Parlamentarne skupštine BiH nije danas postigla saglasnost o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odbrani BiH, prva komisijska faza, s obzirom na ovlasti ministra u donošenju podzakonskih akata, izjavio je za Fenu po završetku sjednice predsjedavajući Branko Zrno.
Zrno je najavio da će se to, vjerovatno usaglasiti na sljedećoj sjednici Komisije.

S druge strane, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH prošao je danas prvu komisijsku fazu

Zrno kaže da se u ovim zakonskim prijedlozima radi o izmjenama postojećih zakona koji su u nekim svojim člancima postali "tromi" i ne odgovaraju trenutku u kojem se sada nalaze Oružane snage BiH.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o graničnoj kontroli, prva komisijska faza, nakon sedmog vraćanja u komisijsku fazu, konačno je danas dobio prolaznu ocjenu.

- Znači prihvaćeni su principi i kao takav upućuje se u parlament, u drugu amandmansku fazu, kazao je Zrno.

Prihvaćeni su i prijedlozi izmjena i dopuna Zakona o Graničnoj policiji BiH i Zakona o državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), prva komisijska faza, a tu se radi o usaglašavanju s novim stanjem u sektoru sigurnosti s obzirom na uspostavljanje novih policijskih odbora, naveo je on.

Međutim, Komisija nije prihvatila Informaciju o rješavanju viška naoružanja i municije OSBiH koju je sačinilo Ministarstvo odbrane BiH.

Zrno je rekao da je vraćena na doradu i dopunu, a kao razlog neprihvaćanja na današnjoj sjednici naveo je da, prema mišljenju članova Komisije, Informacija nije odgovorila ni na jedno suštinsko pitanje.

- Jednostavno je nepotpuna, kazao je Feni predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost PSBiH Branko Zrno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: