{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bez podrške predloženim članovima Savjeta RAK-a

S
31.8.2009. u 20:37
0
3
Bez podrške predloženim članovima Savjeta RAK-a
0
Bez podrške predloženim članovima Savjeta RAK-a
Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici nije podržala prijedlog Savjeta ministara BiH za imenovanje sedam članova Savjeta Regulatorne agencije za komunikacije /RAK/ BiH.
Predsjedavajući Komisije Branko Dokić rekao je Srni da je na osnovu današnje odluke Komisije donesen zaključak, koji će biti upućen parlamentu BiH. On je dodao da će parlament, ukoliko prihvati zaključak, tražiti da Savjet ministara dostavi listu preostalih sedam kandidata za Savjet RAK-a.

Dokić je naveo da su protiv prijedloga Savjeta ministara BiH glasali članovi komisije iz SDA i Stranke za BiH, za su bili članovi iz SNSD-a, PDP-a, i HDZ-a, dok je uzdržan bio jedan član SDP-a.

"Ovo se uklapa u opšti scenario u BiH, prema kojem se ni oko čega ne možemo dogovoriti, čak ni oko članova. Izbori direktora i Savjeta RAK-a nemaju veze jedno sa drugim, svaki ide po posebnoj proceduri. Ukoliko se to dovodi u vezu, to onda predstavlja političko ucjenjivanje, i najbolji je dokaz da je politika umiješala prste u rad agencije koja bi trebala da bude nezavisna, odnosno bez političkog uticaja", rekao je Dokić.

On je podsjetio da je Savjet ministara BiH jednoglasno odlučio o listi od sedam kandidata za članove Savjeta RAK-a, među mogućih 14 kandidata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: