{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bez miješanja političkih struktura u rad policijskih organa

F
3.3.2009. u 15:57
0
0
Bez miješanja političkih struktura u rad policijskih organa
0
Bez miješanja političkih struktura u rad policijskih organa
Policijskim organima BiH na svim nivoima mora se omogućiti da obavljaju svoj posao bez miješanja političkih struktura u njihov rad, rekao je danas vršilac dužnosti visokog predstavnika Raffi Gregorian tokom sastanka s direktorom EUROPOL-a Maxom-Peterom Ratzelom.
Kako je saopćeno iz OHR-a, Gregorian je naglasio da organi vlasti BiH moraju poduzeti organizirane napore na poboljšanju procesa razmjene podataka između policijskih tijela na svim nivoima, uspostaviti državno tijelo za borbu protiv korupcije i osigurati adekvatnu zaštitu podataka.

Ova pitanja imaju suštinski značaj za postizanje bolje saradnje organa vlasti BiH s EUROPOL-om i osnovni su elementi procesa liberalizacije viznog režima za građane BiH.

Gregorian je također pozdravio jučerašnje potpisivanje Memoranduma o razumijevanju o uvođenju sigurnosne komunikacijske veze (secure link) između BiH i EUROPOL-a.

Nakon sastanka kazao je da su sigurnosna komunikacijska veza i zaštita podataka od osnovnog značaja za operacionalizaciju sporazuma o saradnji između EUROPOL-a i BiH, ali to je samo jedan dio ovog procesa.

Sada je pravi izazov u načinu na koji će se informacije dostavljati policijskim tijelima u BiH i kako će policijska tijela svoje informacije razmijenjivati s EUROPOL-om.

- Iz tog razloga mreža za razmjenu podataka između policijskih tijela ima veliki značaj za borbu protiv organiziranog kriminala u ovoj zemlji, istaknuo je Gregorian.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: