|

Bez istrage protiv Gregoriana, Hadžiomerovića, Lukača...

Bez istrage protiv Gregoriana, Hadžiomerovića, Lukača...
0
S
SRNA
10.11.2009. u 14:03
11
komentara
0

dijeljenja
Bez istrage protiv Gregoriana, Hadžiomerovića, Lukača...
Kolegijum Tužilaštva BiH odlučio je da neće biti provedena istraga nad devet lica protiv kojih je Vlada Republike Srpske /RS/ podnijela krivične prijave, jer je ocijenjeno da ne postoji osnov sumnje da su počinili krivična djela, izjavio je Srni Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.
On je precizirao da je odluka donesena 6. januara i da je Vlada RS kao podnosilac zahtjeva o tome uredno obaviještena.

"Vlada RS podnijela je žalbu na tu odluku, ali je i žalba odbijena kao neosnovana, o čemu je Vlada takođe obaviještena", kaže Grubešić.

Premijer RS Milorad Dodik izjavio je danas da je odluka Tužilaštva BiH da nema osnova za procesuiranje ljudi protiv kojih je Vlada RS podnijela krivične prijave, govori o tome da se u ovoj pravosudnoj instituciji nisu ni potrudili da nađu dokaze.

Vlada RS je, godinu dana nakon neprocesuiranja krivične prijave protiv devet lica koje smatra odgovornim za satanizaciju RS, na svom internet portalu juče objavila dokaze o njihovom štetnom djelovanju.

Grupu čine glavni tužilac BiH Milorad Barašin, međunarodni tužilac Hari Furlan, prvi zamjenik visokog predstavnika Raffi Gregorian, šeg odjeljenja za organizovani kriminal Tužilaštva BiH David Upcher, sudija Suda BiH Šefko Šahbegovića, novinari Federalne televizije Bakir Hadžiomerović i Slobodan Vasković, predsjednik nevladine organizacije "Narodni front" Dragomir Babić i funkcioner SIPA-e Dragan Lukač.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...