Povoljni uslovi za vožnju
0

Bez dužih zastoja na većini putnih pravaca

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija redovno, bez dužih zastoja i posebnih ograničenja, uz povoljne uslove za vožnju.

U toku su radovi na magistralnim putevima Nevesinje - Gacko, Dobro Polje -Brod na Drini, Tjentište - Brod na Drini, Brod na Drini - Foča, Obodnik - Klupe, Klašnice - Srpske Toplice, kao i na dionici Kobaš - Derventa na prevoju Bijelo brdo gdje se zbog sanacije kolovoza saobraćaj odvija jednom trakom.

Sanacija kolovoza obavlja se na regionalnim putevima Tišča – Šekovići, Rogatica - Borike, Čelinac – Ukrina, Ukrina – Gornja Vijaka, Srbac -Prnjavor.

Zbog izvođenja radova, saobraćaj se odvija sporije na dionicama magistralnih puteva Jablanica - Prozor, Živinice - Šićki Brod -Srebrenik, Travnik - Donji Vakuf - Jajce, Široki Brijeg - Posušje, Kupres - Bugojno - Gornji Vakuf/Uskoplje i Lašva - Zenica.

Deminiranje se izvodi na dionici magistralog puta Brod - Odžak u naselju Liješće, tako da od 8.00 do 18.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

U toku je deminiranje i na regionalnom putu Milići - Zeleni Jadar, u opštini Srebrenica, zbog čega od 8.00 do 16.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Deminiranje se vrši i na regionalnom putu Krupac - Igman, u rejonu sela Šerifići, od 7.00 do 15.00 sati.

Zbog deminiranja terena povremene polusatne obustave saobraćaja aktuelne su na magistralnom putu Resanovci - Drvar na području Gornje Kamenice od 6.00 do 16.00 sati.

Na magistralnom putu Foča - Čemerno - Gacko saobraćaj je zabranjen za vozila nosivosti do 15 tona i vozila izvođača radova, koja se preusmjeravaju na privremeno izgrađenu obilaznicu, radi izvođenja radova na projektu "Trajna sanacija klizišta Čemerno".

Na magistralnom putu Brod na Drini - Šćepan Polje saobraćaj je zabranjen za teretna vozila nosivosti preko 12 tona.

Na regionalnom putu Karanovac - Kneževo u mjestu Karanovac preko mosta na rijeci Vrbas saobraćaj je zaabranjen za vozila nosivosti preko 20 tona. Alternativni putni pravac je Banjaluka - Crna Rijeka - granica RS(Ugar)- Jajce - Donji Vakuf - Turbe.

Na graničnim prelazima trenutno nisu zabilježena duža zadržavanja, ali se očekuju tokom dana.

Na graničnom prelazu Deleuša, zbog izvođenja radova na crnogorskoj strani prelaza, potpuno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila. Za ostale kategorije vozila saobraćaj se obustavlja od 8.00 do 10.00 sati i od 15.00 do 17.00 sati.