{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bez dogovora Vlade i sindikata o platama

F
18.11.2008. u 16:55
0
0
Bez dogovora Vlade i sindikata o platama
0
Bez dogovora Vlade i sindikata o platama
Predstavnici Vlade i sindikata u RS-u u desetak dana održat će novi sastanak, nakon što danas nije postignut dogovor o protivljenju sindikata zaključcima Vlade o smanjenju plata za 10 posto počevši od novembra.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Potpredsjednik entitetske vlade Anton Kasipović rekao je novinarima da se smanjenje plata budžetskim korisnicima odnosi na one čija je zarada 2.000 KM i više od tog iznosa.

"Niko me ne može ubijediti da se u ministarstvima ne može uštjedeti", rekao je Kasipović i rekao da su zaključci Vlade početak rada na štednji.

Potpredsjednik Saveza sindikata RS-a Duško Jandrić kazao je da je na današnjem sastanku s predstavnicima Vlade RS-a potvrđeno da nema ni povećanja plata u narednom periodu, što je za sindikat neprihvatljivo.

Jandrić je rekao da sindikalci ne mogu prihvatiti zaključke Vlade, kao i da je neprihvatljivo i smanjenje radnika koje je najavljeno nakon analiza zaposlenih u upravi.

On smatra da postoje druge mjere da se spriječi finansijska kriza, ističući da je sindikat upoznat o nepotrebnim troškovima svakog ministarstva i da će o njima javno govoriti.

Ovaj sastanak predstavnika sindikata i Vlade RS-a održan je nakon što je Predsjedništvo Saveza sindikata u ponedjeljak neprihvatljivim ocijenilo restriktivne mjere koje je Vlada RS-a donijela prošle sedmice kao odgovor na moguću refleksiju globalne finansijske krize.

Sindikalci Vladi zamjeraju da je utvrdila zaključke bez obaveznog tripartitnog dijaloga sa sindikatom i poslodavcima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: