BiH
0

Bez dogovora o povećanju cijene rada u Mittal Steel Zenica

FENA
Pregovori poslovodstva i Sindikata Mittal Steel Zenica o povećanju cijene rada prekinuti su danas bez postignutog dogovora.

Predsjednik Sindikata Mittal Steel Zenica Islam Imamović u izjavi Feni ocijenio je pregovore neuspješnim, naglasivši da je pregovarački tim poslovodstva ostao pri ranijem stavu da se cijena satnice može maksimalno povećati za pet posto, odnosno sa sadašnjih dvije na 2,10 KM.

Po njegovim riječima Sindikat, koji je predložio cijenu rada od 2,5 KM, takvu je mogućnost odbacio, istovremeno predloživši kompromisno rješenje o kojem se predstavnici poslovodstva nisu mogli izjasniti.

U popodnevim satima bit će održana vanredna sjednica Skupštine Sindikata Mittal Steel Zenica, na kojoj će se razmatati izvještaj s posljednjih pregovora.

Poslovodstvo je ponudilo da se novi pregovori održe u četvrtak.

  • Bojim se da bi Skupština ipak mogla donijeti zaključke koji će upućivati na radikalnije mjere, rekao je Imamović, napominjući da je Sindikat ranije zbog zastoja u pregovorima najavljivao organizovanje dvosatnog, a možda čak i generalnog štrajka više od 3.300 uposlenih u Mittal Steel Zenica.