|

Bevanda: Svima se može desiti grčki sindrom, pa i BiH

Bevanda: Svima se može desiti grčki sindrom, pa i BiH
0
S
SRNA
19.2.2012. u 14:54
33
komentara
0

dijeljenja
Bevanda: Svima se može desiti grčki sindrom, pa i BiH Vjekoslav Bevanda
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je da se svima, pa i BiH može desiti grčki sindrom, ukoliko bude neodgovornosti, življenja u iluzijama, te nesuočavanja sa realnom situacijom.
Za poboljšanje ekonomskog i fiskalnog stanja u BiH, prema Bevandinim riječima, potrebno je vući radikalne poteze.

Bevanda je najavio da će prioritet u radu novog Vijeća ministara biti budžet BiH za 2012. godinu.

"Pred nama stoji da se pripremimo i obezbijedimo novac za popis i lokalne izbore, da finansiramo granične prelaze prema Hrvatskoj, koji će od iduće godine biti prelazi prema EU", rekao je Bevanda za OBN televiziju.

On je dodao da bi u pripremama budžeta za ovu godinu trebalo vidjeti koliko nedostaje novca i gdje se može uštedjeti, uključujući i uštede na zakupu prostora za smještaj institucija BiH.

Govoreći o aranžmanu sa Međunarodnim monetarnim fondom, Bevanda je rekao da je "olaki izlazak iz aranžmana najlošija poruka".

"Ukoliko ste zaključili nešto sa Međunarodnim monetarnim fondom, otvaraju vam se vrata Svjetetske banke i svih svjetskih finansijera", istakao je predsjedavajući Savjeta ministara BiH.

Kada je riječ o raspodjeli sredstava sa Jedinstvenog računa Uprave za indirektno oporezivanje, Bevanda, koji će u narednom periodu predsjedavati Fiskalnim savjetom, smatra da bi svi učesnici u raspodjeli trebalo da nađu pravu mjeru i da bez strasti uđu u razgovor.

''Svi bi trebalo da se vrate u realnost i da postave realne budžete. Po meni, trebalo bi se vratiti aranžmanu sa Međunarodnim monetarnim fondom, i to ne zbog zbog tog fonda, nego i Svjetske banke i ostalih finansijera", zaključio je Bevanda.

Ističući da vjeruje u Vijeće ministara, Bevanda je naglasio da će njihov rad zavisiti od političkih lidera i stranaka.

"Može Vijeće ministara raditi izvanredno kao tim, ali ako nema podrške parlamenta, to neće puno značiti", konstatovao je Bevanda.
Prijavi grešku


Komentari (33)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...