|

Bevanda: Strahujem da bi naredna godina mogla biti i gora

Bevanda: Strahujem da bi naredna godina mogla biti i gora
11
F
FENA
31.12.2013. u 09:06
25
komentara
11

dijeljenja
Bevanda: Strahujem da bi naredna godina mogla biti i gora Vjekoslav Bevanda (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Godina koja je za nama mogla je biti drugačija, bolja, uspješnija, ocijenio je u intervjuu za današnje Oslobođenje predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda.
"Ono zbog čega mene zebnja vuče je da bi naredna možda mogla biti i gora, jer je predizborna i sasvim je normalno da će svi pokušati da se bave svojim kampanjama. Mi znamo, ne samo kod nas, da predizborne kampanje znaju biti i prljave i ružne. Zato se bojim da će 2014. biti gora", rekao je Bevanda.

Predsjedavajući kaže kako ne treba biti prevelik statističar da bi znao da je kriza i teška situacija u Bosni i Hercegovini.

"Iz pozicije predsjedatelja Vijeća ministara, ja kažem da svako treba raditi sukladno svojim odgovornostima i obavezama da se ovo stanje izmijeni. Ja sam često govorio, i to uvijek ističem, da smo mi koji vršimo javne funkcije dužni da stvaramo prostor za realni sektor. To je tako. Međutim, Vijeće ministara i vlast na državnom nivou nemaju nijednu polugu, apsolutno nijednu polugu, financijsku i sve druge bitnije, da bi utjecalo na svakodnevna kretanja", kazao je, između ostalog, predsjedavajući Bevanda.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...