{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bevanda poziva da se problem migrantske krize rješava "hladne glave"

F
FENA
18.5.2018. u 12:36
0
23
Bevanda poziva da se problem migrantske krize rješava "hladne glave"
0
Bevanda poziva da se problem migrantske krize rješava "hladne glave"
"Nije dobro poduzimati nikakve samostalne aktivnosti u svezi situacije s migrantima u Bosni i Hercegovini i nužno je uključiti sve nivoe vlasti u BiH u rješavanje ovog problema", izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar finansija BiH Vjekoslav Bevanda.
Ističe kako je Vijeće ministara BiH na prošloj sjednici razgovaralo o migrantskoj krizi s kojom se susreće BiH i da su svim ministrima poznate okolnosti i mogućnosti u kojima se rješavaju problemi migranata zbog čega, dodaje, nije dobro izlaziti s ishitrenim izjavama i dodatno dizati tenzije.

"Treba nastupiti kao država u skladu sa ustavnim nadležnostima, a ne prizivati nekakve državne udare i treba poštovati odluke i nadležnosti nižih nivoa vlasti prije nego se poduzme bilo koja aktivnost. Migrantska kriza mora biti pod kontrolom koordinacijskih tijela koje uključuju sve nivoe vlasti ako želimo da ostanemo hladne glave i da odgovorno rješavamo probleme s kojima se već duže vrijeme susreće cijela Evropa", smatra Bevanda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: