{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bevanda potvrdio: U pripremi novi zakon o PDV-u

S
15.2.2018. u 15:37
2
68
Bevanda potvrdio: U pripremi novi zakon o PDV-u
2
Bevanda potvrdio: U pripremi novi zakon o PDV-u
Vjekoslav Bevanda, ministar finansija BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je danas na Ekonomskom forumu u Sarajevu da je, nakon 11 godina, u pripremi novi zakon o porezu na dodatnu vrijednost (PDV) kao jedan od načina da se poboljša poslovni ambijent i osavremeni oblast indirektnog oprezivanja.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Bevanda je naveo da je usvojena Strategija javne zaduženosti za trogodišnji period, čime se prvi put sistematski kontroliše visina javnog duga, te da se održava fiskalna i finansijska stabinost BiH, kao i kreditni rejting, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Ministar finansija i trezora BiH sastao se i sa ministrom finansija Hrvatske Zdravkom Marićem.

U kontekstu razgovora o konkurentnosti, čemu je bio posvećen panel današnjeg Ekonomskog foruma na kojem su učestvovala oba ministra, Bevanda je naglasio da BiH mora snažnije krenuti sa sprovođenjem reformi jer je to najbolji način da se ostvari ekonomski rast i otvori put stranim investicijama.

Bevanda i Marić razgovarali su o kontinuiranoj saradnji susjednih zemalja iz perspektive resora finansija i izazova sa kojima se susreću zemlje EU i one koje pretenduju da postanu dio te porodice, poput BiH.

Tokom susreta bilo je riječi o aktuelnim temama iz oblasti finansija i budžeta, pitanjima sukcesije, ali i konkretnim vidovima saradnje resornih ministarstava da bi se olakšalo poslovanje privrednika iz BiH i Hrvatske.

Marić je naglasio da će Hrvatska nastaviti da pruža podršku BiH na njenom evropskom putu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: