BiH
0

Bevanda na konferenciji Euromoney u Beču

FENA
U Beču je danas počela 15. Euromoney konferencija kojoj prisustvuje više od hiljadu učesnika iz javnih finansija, bankarskog sektora i ekonomskih eksperata.

Konferenciju je otvorio predsjednik Republike Češke Vaclav Klaus, a u radu konferencije uime Bosne i Hercegovine učestvuje dopremijer i ministar finansija u Vladi Federacije BiH Vjekoslav Bevanda.

On će govoriti na panelu ministara o temi "Stimulativni poticaji i javni dug".

Konferencija pruža idealnu platformu za izlaganje različitih gledišta o budućnosti Centralne i Istočne Evrope i u više od jednog desetljeća Euromoney je okupio preko hiljadu vodećih donosilaca politika, poslovnih vođa, finansijera i komentatora koji su učestvovali u raspravama i analizirali budućnosti Centralne i Istočne Evrope.

Vjekoslav Bevanda je posjetio i Ambasadu BiH u Beču. Tom prilikom, susreo se s ambasadorom Harisom Hrlom koji ga je upoznao s načinom rada Ambasade i Konzularnog ureda.

Hrle je istaknuo da je trenutno najveći pritisak naših građana za dobijanje biometrijskih putovnica i da su dobrom i kvalitetnom raspodjelom poslova obezbijedili da građani ne čekaju dugo, a tamo gdje ima veliki broj naših građana povremeno se organiziraju konzularni dani, saopćeno je iz Federalnog ministarstva finansija.