Optužbe za blokadu
113

Bevanda: Ja nisam ministar koji se može za sjednicu spremiti u roku kraćem od 24 sata

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda oglasio se nakon današnjeg otkazivanja sjednice Vijeća ministara BiH i optužbi da HDZ BiH zajedno sa SNSD-om blokira rad državne izvršne vlasti.
Nakon što je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić optužio HDZ BiH i SNSD da zajednički opstruiraju rad Vijeća ministara BiH saopćenje za javnost medijima je dostavio i ministar finansija BiH i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda (HDZ).

"Kao zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar finansija i trezora BiH očekujem da se sjednice sazivaju u skladu sa zakonom i Poslovnikom o radu te da se na taj način formira i priprema dnevni red. Možda postoje takvi, ali ja nisam ministar koji se može spremiti za sjednicu ako mu se dostavi materijal za 72 tačke u roku kraćem od 24 sata i to bez kompletnih mišljenja nadležnih institucija", naveo je Bevanda.

Kako kaže, poštujući zakon i Poslovnik obavijestio je predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića o svom nedolasku na sjednicu uz precizno obrazloženje i nije "zaintersiran ni za čije paušalne ocjene o blokadama i opstrukcijama".

"Očekujem da Vijeće ministara, iako u tehničkom mandatu, ostane na strani zakonitosti, poštivanja procedura i dobrih međuljudskih odnosa", zaključuje Bevanda.