BiH
986

Betonski zidovi umjesto ograde na tramvajskim stanicama u Sarajevu

Piše: N. N.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Na osnovu naloga Direkcije za puteve Kantona Sarajevo na dvije tramvajske stanice, umjesto dosadašnje ograde, uskoro će biti izgrađeni betonski zidovi.

Izvođač radova je Kantonalno javno komunalno preduzeće Rad, a za Klix.ba su potvrdili da se trenutno radovi izvode na dvije tramvajske stanice.

Zidovi se grade na tramvajskim stanicama u Nedžarićima iz smjera grada prema Ilidži te na Dolac Malti iz smjera Ilidže prema gradu.

Kako su za Klix.ba potvrdili iz Direkcije za puteve KS, cilj je da se građani, odnosno korisnici gradskog prijevoza, zaštite od nesavjesnih vozača.

Inače, upravo na ove dvije lokacije bili su česti slučajevi da automobili udare u zaštitnu ogradu te je poruše, pri čemu ugroze i život putnicima koji u tom trenutku čekaju tramvaj.

"Na betonski zid ćemo postaviti rukohvat od inoksa zbog povećanja nivoa same barijere, a sve kako pješaci ne bi pali na cestu. Na kraju, zid ćemo obložiti štampanim betonom kako bi estetski lijepo izgledalo", rekao je za Klix.ba Adnan Alikadić iz Direkcije za puteve KS.

On navodi da će u toku ove godine ista betonska ograda biti izgrađena na još nekoliko stanica, pri čemu su prioriteti "kritične" stanice na kojim često dolazi do rušenja postojeće ograde.

Iz Grasa za Klix.ba kažu da tramvajska stajališta nisu u njihovoj nadležnosti te ne znaju ko i zbog čega izvodi radove izgradnje betonskih ograda.