{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bešumna vozila na struju za čišćenje pješačkih zona

F
19.7.2011. u 13:22
0
53
Bešumna vozila na struju za čišćenje pješačkih zona
0
Premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić i direktor kantonalnog Javnog komunalnog preduzeća "Rad" Sarajevo Selim Babić u utorak su prezentirali dva električna vozila namijenjena za čišćenje pješačkih zona u gradu.
"Ovo je još jedan iskorak JKP 'Rad' u okviru mehanizacije koju posjeduje ova kompanija za održavanje čistoće u Kantonu Sarajevo. Imamo danas dva bešumna vozila na električni pogon koja su namijenjena za zone uskog kretanja ili pješačke zone tamo gdje je velika frekvencija građana", rekao je premijer KS-a Musić.

Dodao je da je ovo mjesec kada "živimo festivale, dolazak turista, pa je ugođaj čistoće upotpunjen i na ovaj način".

"Da bismo poboljšali aktivnosti u segmentu javne higijene nabavili smo dva vozila na električni pogon koja su s ekološkog aspekta vrlo bitna i radit će na poboljšanju centralne pješačke zone", rekao je direktor "Rada".

Naglasio je da ova vozila posjeduju svi veći gradovi u Evropi i svijetu, a teška su svega 1,5 tonu tako da su pogodna i za očuvanje ploča na pješačkim zonama u centru grada.

Vozila "Jolly 600" su prije nabavke testirana i pokazalo se da ispunjavaju potrebe efikasnog prikupljanja i odvoza otpada, posebno iz užeg gradskog jezgra, a električni pogon dodatno utiče na smanjenje buke i zagađivanje zraka.

Ukupna vrijednost nabavljenih vozila koja zadovoljavaju sve ekološke standarde je 125.356 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: