{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bešumna vozila na struju za čišćenje pješačkih zona

F
19.7.2011. u 13:22
0
53
Bešumna vozila na struju za čišćenje pješačkih zona
0
Premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić i direktor kantonalnog Javnog komunalnog preduzeća "Rad" Sarajevo Selim Babić u utorak su prezentirali dva električna vozila namijenjena za čišćenje pješačkih zona u gradu.
"Ovo je još jedan iskorak JKP 'Rad' u okviru mehanizacije koju posjeduje ova kompanija za održavanje čistoće u Kantonu Sarajevo. Imamo danas dva bešumna vozila na električni pogon koja su namijenjena za zone uskog kretanja ili pješačke zone tamo gdje je velika frekvencija građana", rekao je premijer KS-a Musić.

Dodao je da je ovo mjesec kada "živimo festivale, dolazak turista, pa je ugođaj čistoće upotpunjen i na ovaj način".

"Da bismo poboljšali aktivnosti u segmentu javne higijene nabavili smo dva vozila na električni pogon koja su s ekološkog aspekta vrlo bitna i radit će na poboljšanju centralne pješačke zone", rekao je direktor "Rada".

Naglasio je da ova vozila posjeduju svi veći gradovi u Evropi i svijetu, a teška su svega 1,5 tonu tako da su pogodna i za očuvanje ploča na pješačkim zonama u centru grada.

Vozila "Jolly 600" su prije nabavke testirana i pokazalo se da ispunjavaju potrebe efikasnog prikupljanja i odvoza otpada, posebno iz užeg gradskog jezgra, a električni pogon dodatno utiče na smanjenje buke i zagađivanje zraka.

Ukupna vrijednost nabavljenih vozila koja zadovoljavaju sve ekološke standarde je 125.356 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: