BiH
0

"Besplatni zagrljaji" za Sarajlije

FENA
"Besplatni zagrljaji" naziv je akcije koja se danas održava ispred sarajevske Katedrale, od 13.00 do 17.00 sati. Akciju su organizirali volonteri Fondacije Wings od Hope – "Krila nade", koji će građanima Sarajeva četiri sata 'dijeliti' besplatne zagrljaje.

"Ideju za ovu akciju dobili smo putem Interneta. Akcija "Besplatnih zagrljaja" predstavlja početak volonterskog programa naše Fondacije za ovu godinu. Ovom akcijom želimo promovirati i volonterski rad i pokazati kako je malo potrebno da učinimo nekoga sretnim – posebno na ovaj dan koji se slavi kao Dan zaljubljenih", kazala je za Agenciju FENA volonterka odgovorna za Akciju "Besplatnih zagrljaja" Tea Granzov, dodavši da se u čitavom svijetu organiziraju ove kampanje.

Fondacija "Krila nade" je profesionalna neprofitna organizacija koja je od 1994. godine predano radi u BiH i nastavlja sa svojim radom.

Jedan od bitnih segmenata u Fondaciji je volontereski radi, koji je u proteklom periodu bio usmjeren na rad gdje mladi pomažu mladima, a u idućoj godini želimo se fokusirati i na pomaganje starim i iznemoglim osobama, kazala je Granzov.