{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Besplatni udžbenici učenicima slabijeg materijalnog stanja

S
18.9.2009. u 12:15
0
1
Besplatni udžbenici učenicima slabijeg materijalnog stanja
0
Besplatni udžbenici učenicima slabijeg materijalnog stanja
U cilju pomoći učenicima slabijeg materijalnog stanja, načelnik Općine Novi Grad Damir Hadžić uručio je 200 kompleta udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola za školsku 2009/10.
Ove, kao i prethodnih godina, Općina Novi Grad Sarajevo nastavlja pružati finansijsku podršku u cilju pomoći učenicima osnovnih i srednji škola koji su slabog materijalnog stanja, bez obzira na aktivnosti Ministarstva obrazovanja Kantona Sarajevo za nabaku besplatnih udžbenika za učenike Rome, učenike iz porodica koje školuju troje i više djece i socijalno ugrožene učenike.

Općinska služba za privredu, obrazovanje, kulturu, sport i informisanje tokom mjeseca augusta zaprimila je veliki broj zahtjeva iz novogradskih osnovnih i srednjih škola i roditelja za nabavku besplatnih udžbenika njihovoj djeci koja nisu obuhvaćena aktivnostima Ministarstva obrazovanja i nauke KS.

Komplete udžbenika za ovu školsku godinu danas je besplatno dobilo 200 učenika osnovnih i srednjih škola čija sredstva su osigurana Budžetom Općine Novi Grad Sarajevo u tekućoj godini u iznosu od 25.000 KM.

Podsjećamo da je u budžetu za ovu godinu pored nabavke udžbenika za ovu kategoriju učenike, Općina Novi Grad Sarajevo osigurala oko 800.000 KM, od čega 425.000 KM za pomoć u stipendiranju učenika i studenata, 100.000 KM za užine učenika slabog materijalnog stanja, 110.000 KM za pomoć u poboljšanju uvjeta u osnovnim i srednjim školam, 100.000 KM za projektnu dokumentaciju za osnovne škole i obdaništa te 65.000 KM za obuku neplivača učenika osnovnih škola.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: