{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Besplatni udžbenici učenicima slabijeg materijalnog stanja

S
18.9.2009. u 12:15
0
1
Besplatni udžbenici učenicima slabijeg materijalnog stanja
0
Besplatni udžbenici učenicima slabijeg materijalnog stanja
U cilju pomoći učenicima slabijeg materijalnog stanja, načelnik Općine Novi Grad Damir Hadžić uručio je 200 kompleta udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola za školsku 2009/10.
Ove, kao i prethodnih godina, Općina Novi Grad Sarajevo nastavlja pružati finansijsku podršku u cilju pomoći učenicima osnovnih i srednji škola koji su slabog materijalnog stanja, bez obzira na aktivnosti Ministarstva obrazovanja Kantona Sarajevo za nabaku besplatnih udžbenika za učenike Rome, učenike iz porodica koje školuju troje i više djece i socijalno ugrožene učenike.

Općinska služba za privredu, obrazovanje, kulturu, sport i informisanje tokom mjeseca augusta zaprimila je veliki broj zahtjeva iz novogradskih osnovnih i srednjih škola i roditelja za nabavku besplatnih udžbenika njihovoj djeci koja nisu obuhvaćena aktivnostima Ministarstva obrazovanja i nauke KS.

Komplete udžbenika za ovu školsku godinu danas je besplatno dobilo 200 učenika osnovnih i srednjih škola čija sredstva su osigurana Budžetom Općine Novi Grad Sarajevo u tekućoj godini u iznosu od 25.000 KM.

Podsjećamo da je u budžetu za ovu godinu pored nabavke udžbenika za ovu kategoriju učenike, Općina Novi Grad Sarajevo osigurala oko 800.000 KM, od čega 425.000 KM za pomoć u stipendiranju učenika i studenata, 100.000 KM za užine učenika slabog materijalnog stanja, 110.000 KM za pomoć u poboljšanju uvjeta u osnovnim i srednjim školam, 100.000 KM za projektnu dokumentaciju za osnovne škole i obdaništa te 65.000 KM za obuku neplivača učenika osnovnih škola.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: