KJKP "GRAS"
0

Besplatni penzionerski kuponi važe do daljnjeg

FENA
Period važenja besplatnih penzionerskih kupona za javni gradski prevoz za penzionere Kantona Sarajevo produžen je do daljnjeg, saopćeno je iz JKP "GRAS".

Penzioneri Kantona Sarajevo sa visinom penzije iznad 300 KM moći će kupiti kupone za javni gradski prevoz od srijede 7. januara, kada počinje njihova prodaja.

Kako se ne bi stvarale gužve na prodajnim mjestima, prodaja penzionerskih kupona vršit će se na tačno određenim lokacijama u zavisnosti od visine penzije.

Za penzionere sa visinom penzije od 301 do 400 KM prodaja kupona će se vršiti na prodajnim mjestima: Ćumurija, Baščaršija, Otoka, Ćengić Vila, Alipašin Most, Vogošća, Dobrinja, Ilidža i Hadžići.

Penzioneri sa visinom penzije od 401 - 500 KM kupon za gradski prevoz će moći kupiti na prodajnim mjestima: Latinska Ćuprija, Nedžarići i Ilidža. Prodaja kupona za penzionere sa visinom penzije iznad 501 KM vršit će se na prodajnim mjestima: Ćumurija, Alipašin Most i Ilidža.

Za penzije visine 301 do 400 KM kupon za jedan mjesec košta šest KM, a za penzije visine 401 do 450 KM - sedam KM, za penzije visine 451 do 500 KM - osam KM, za penzije visine 501 do 550 KM - devet KM, za penzije visine 551 do 600 KM - 10 KM, a za penzije visine preko 600 KM kupon za jedan mjesec košta 14 KM.

Prodaja penzionerskih kupona vršiće se u periodu od sedam do 15.00 sati, a u subotu, 10. januara 2009. godine prodajna mjesta GRAS-a radit će od 08.00 do 14.00 sati.

U prodaji su jednomjesečni kuponi za javni gradski prevoz penzionera.

Prilikom preuzimanja kupona za gradski prevoz penzioneri će biti dužni donijeti: penzionersku iskaznicu, kopiju penzionerskog čeka za decembar 2008. godine za penzionere kojima penzije isplaćuje Federalni zavod PIO/MIO ili Republike Srpske, odnosno kopiju novembarskog čeka od penzije za penzionere koji ostvaraju pravo na penziju iz drugih fondova. Na kopiji penzionerskog čeka potrebno je upisati jedinstveni matični broj korisnika i broj iskaznice, a na uvid je potrebno donijeti orginalni ček penzije i ličnu kartu, saopćeno je iz Službe za odnose javnošću GRAS-a.