BiH
0

Besplatna škola skijanja za osnovce Općine Centar

FENA
Općina Centar u saradnji s JU "Centar za sport i rekreaciju", već tradicionalno organizuje besplatnu školu skijanja, koju će pohađati 100 polaznika, učenici od četvrtog do šestog razreda osnovnih škola čije porodice su slabijeg materijalnog stanja.

Za realizaciju ovog projekta Općina je izdvojila 12.000 KM, te osigurala 30 kompleta skijaške opreme. Nastava će biti održana na olimpijskim planinama Igmanu i Bjelašnici zavisno od vremenskih uvjeta.

Nastavnici tjelesnog i zdravstvenog odgoja, kao i stručnjaci iz oblasti skijanja realizirat će ovaj projekat čiji je cilj da se učenicima omogući boravak na snijegu te da im se pruži prilika za usavršavanje osnovnih elemenata skijanja.

Škola skijanja odvijat će se u dvije smjene - prva smjena od 5. do 9. januara i druga od 12. do 16. janura 2009. Za polaznike škole obezbijeđen je prevoz, sendvič i topli napitak.

Autobus polazi svako jutro u 8 sati, s velikog parkinga kod Mosta "Suade Dilberović i Olge Sučić", a povratak je planiran oko 15 sati, saopćeno je danas iz Općine Centar Sarajevo.