Tuzla i Sarajevo
11

Besplatna škola matematike za školarce

Sarajevo-x.com
Nekoliko volontera iz Tuzle uz pomoć Medžlisa Islamske zajednice Tuzla već više od tri godine organizuju besplatni kurs matematike za učenike osnovnih škola.

U malu školu matematike, koja se održava i u Tuzli i Sarajevu, dobrodošli su svi školarci koji žele naučiti više ili pak ukoliko imaju problema sa nekom matematičkom oblasti.

Kurs je osmišljen na principu instruktivne nastave - učenici dolaze kad im je potrebna pomoć, zatim odlaze, a na njihovo mjesto dolaze neki novi učenici. Svi časovi matematike su potpuno besplatni, a održavaju se u zgradi Behram-begove biblioteke na Sonom trgu u Tuzli, u prostorijama Islamske zajednice na Koševskom brdu u Sarajevu, te u prostorijama Careve džamije.

Svakom polazniku škole instruktori nastoje posvetiti što više pažnje kako bi učenik što bolje savladao gradivo.

Volonteri koji nesebično pomažu djeci su osobe koje su diplomirale ili studiraju matematički ili neki od tehničkih fakulteta gdje se matematika kao naučna disciplina detaljnije izučava.

Cilj ovog volonterskog projekta i želja instruktora je da i na ovaj način svojim radom doprinesu boljitku zajednice, te da radeći s djecom načine ih boljim ljudima i osiguraju im bolju budućnost.

Prijavu i više informacija za školu matematike možete pronaći ovdje.