{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Besplatan telefon za podršku oboljelim od AIDS-a 033 612 661

p
13.10.2005. u 17:46
0
0
Besplatan telefon za podršku oboljelim od AIDS-a 033 612 661
0
Besplatan telefon za podršku oboljelim od AIDS-a  033 612 661
Asocijacija za podršku oboljelim od HIV/AIDS-a APOHA, uz finansijsku podršku Svjetske banke, u julu mjesecu uspostavila je telefonsku liniju za pružanje anonimne psihosocijalne pomoći osobama koje su inficirane HIV-om ili oboljele od AIDS-a, kao i njihovim bližnjim.
Linija je također namjenjena i generalnoj populaciji kako bi omogućila kvalitetne i pravovremene informacije i kontakte vezano za testiranje na HIV/AIDS, te postala jedan od vidova informisanja javnosti o svim pitanjima koje žele saznati o HIV/AIDS-u. Novootvorena linija pored pružanja usluga savjetovanja i psihosocijalne pomoći osobama koje su na bilo koji način pogođene HIV/AIDS-om omogućila i međusobno povezivanje, te aktivno uključivanje u rad APOHA-e. Njihov anganžman u velikoj mjeri bi mogao uticati na promjene u društvenoj zajednici, a posebno na pitanjima smanjanja predrasuda prema ovoj populaciji.

Zato ukoliko imate bilo kakvo pitanje, nedoumicu ili su vam potrebne informacije te podrška, nazovite APOHA-u, koja nudi svoje usluge anonimno i povjerljivo! Radno vrijeme APOHA-e je od 10-15 h svakim radnim danom, a telefon na koji se možete obratiti je 033 612 661.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: