KCUS
0

Bešlićev oporavak tema ljekarskog konzilija

Sarajevo-x.com
Popularni bosanskohercegovački pjevač Halid Bešlić tokom ove sedmice trebao bi biti prebačen sa intenzivne njege na jednu od mikrohirurških klinika na Koševu, zaključio je danas ljekarski konzilij KCUS-a.

"Ljekari su još jednom potvrdili da njegov postoperativni tok protiče uspješno te da intenzivne fizikalne vježbe već daju rezultata", kazala je za Sarajevo-x.com Biljana Jandrić, portparolka ove institucije.

Muzička legenda Halid Bešlić prošle sedmice probuđen je iz vještačke kome, nakon čega se počeo kretati i komunicirati sa okolinom.

Ovo je prvo vidno poboljšanje njegovo zdravstvenog stanja nakon saobraćajne nesreće, a dobar znak je i da reaguje na svjetlost na desnom oku.

Podsjećamo, Bešlić je doživio saobraćajnu nesreću u naselju Kobilja Glavu, kada se rano ujutro oko 4 sata sletio sa kolovoza.

Ubrzo su stigla policijska i vozila Hitne pomoći, koju su Halida sa teškim povredama kostiju lica prebacila na Klinički centar na Koševu. Operacija na licu koju su izveli ljekarski tim oftamologa i maksilofacijalnih hirurga trajala je nekoliko sati i prošla je uspješno.