BiH
0

Bešlić: Uskoro arheološki muzej u Mostaru

FENA
Kako Fena doznaje od gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića, trenutno Grad Mostar radi na SEENET programu s gradom Firencom, odnosno na otvaranju arheološkoga muzeja u Staroj jezgri Mostara, a na temelju građe koja je skupljena tokom rekonstrukcije Starog mosta.

Po njegovim riječima, za očekivat je da se muzej otvori već 23. jula, a bit će smješten u Kuli koja je u okviru Starog mosta.

"Poduzete su i aktivnosti na rješavanju parking prostora za autobuse koji dolaze iz inozemstva i to kod franjevačke katoličke crkve sv. Petra i Pavla. Ovom prigodom se zahvaljujem franjevcima koji su se sami ponudili realizirati taj projekt i tako dali doprinos razvoju turizma u gradu na Neretvi", kaže gradonačelnik Bešlić.

Što se tiče razvoja turizma, gradonačelnik je kazao kako je grad Mostar na čelu s njim napravio dobru strategiju i na tom polju puno uradio da se Mostar nađe na popisu svjetske kulturne baštine pa je na taj čin izazvao veliku pozornost.

"U Mostaru ima dosta turista samo što Grad Mostar nije dovoljno organiziran kako bi iskoristio i unovčio njihov dolazak. Nažalost to su u principu tranzitni turisti koji se zadržavaju po jedan ili dva dana. Očekujemo već idućih mjeseci više sadržaja čime bi se i interes turista mogao proširiti, a time bi i učinak u financijskom smislu bio veći", kazao je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Po njegovim riječima, u Gradu su donijete posebne odluke o zauzimanju javnih površina, a uvest će se i inspekcijske kontrole koje će se intenzivirati u nadolazećim mjesecima.