{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bešlić razgovarao s Rycroftom i Ramsdenom

F
3.12.2007. u 17:24
0
0
Bešlić razgovarao s Rycroftom i Ramsdenom
0
Bešlić razgovarao s Rycroftom i Ramsdenom
Britanski veleposlanik u BiH Matthew Rycroft i britanski veleposlanik u Republici Hrvatskoj John Ramsden susreli su danas u Mostaru s mostarskim gradonačelnikom Ljubom Bešlićem.
Gradonačelnik Bešlić je nakon sastanka izjavio kako je gostima ukratko prenio političko i trenutno stanje u gradu na Neretvi.

"Iskoristio sam sastanak i zamolio za pomoć kod konkretnih projekata kada je u pitanju razvoj grada i osiguranje sredstava za završetak druge faze obnove stambenih objekata", kazao je Bešlić.

Također je kazao kako je lobirao za dalje osiguranje sredstava za rekonstrukciju postojećih gradskih objekata za koje grad u ovom trenutku nema novaca.

"Ukazao sam također na potrebu prečišćavanja otpadnih voda koje utječu u rijeku Neretvu. Kako Republika Hrvatska ide velikim koracima u EU vjerojatnije će za nju prije biti otvoreni fondovi za ekologiju u EU, pa bi zajedno s Hrvatskom mogli riješiti i pitanje najvećeg zagađivača Jadranskoga mora", objasnio je gradonačelnik.

Britanski veleposlanik u BiH Matthew Rycroft je čestitao Vijeću ministara BiH i predstavnicima šest bh. političkih stranaka zbog postizanja sporazuma o reformi policije. Također se zahvalio visokom predstavniku u BiH Miroslavu Lajčaku, ističući da je svojim zalaganjem približio BiH Europskoj uniji.

Veleposlanik Rycroft je kazao kako je to omogućilo dolazak komesara za proširenje Europske unije Ollija Rehnna u BiH koji će ocijeniti jesu li ispunjeni preduvjeti koji su potrebni BiH da parafira sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Europskoj uniji.

Dodao je da je to samo jedan korak, ali ne manje značajan i da postoje vrlo važni preduvjeti koji su pridodani ovom sporazumu, kao što je puna suradnja s Međunarodnim tribulanom za ratne zločine i još više napretka po pitanju policijske reforme.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: