{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bešlić razgovarao s Rycroftom i Ramsdenom

F
3.12.2007. u 17:24
0
0
Bešlić razgovarao s Rycroftom i Ramsdenom
0
Bešlić razgovarao s Rycroftom i Ramsdenom
Britanski veleposlanik u BiH Matthew Rycroft i britanski veleposlanik u Republici Hrvatskoj John Ramsden susreli su danas u Mostaru s mostarskim gradonačelnikom Ljubom Bešlićem.
Gradonačelnik Bešlić je nakon sastanka izjavio kako je gostima ukratko prenio političko i trenutno stanje u gradu na Neretvi.

"Iskoristio sam sastanak i zamolio za pomoć kod konkretnih projekata kada je u pitanju razvoj grada i osiguranje sredstava za završetak druge faze obnove stambenih objekata", kazao je Bešlić.

Također je kazao kako je lobirao za dalje osiguranje sredstava za rekonstrukciju postojećih gradskih objekata za koje grad u ovom trenutku nema novaca.

"Ukazao sam također na potrebu prečišćavanja otpadnih voda koje utječu u rijeku Neretvu. Kako Republika Hrvatska ide velikim koracima u EU vjerojatnije će za nju prije biti otvoreni fondovi za ekologiju u EU, pa bi zajedno s Hrvatskom mogli riješiti i pitanje najvećeg zagađivača Jadranskoga mora", objasnio je gradonačelnik.

Britanski veleposlanik u BiH Matthew Rycroft je čestitao Vijeću ministara BiH i predstavnicima šest bh. političkih stranaka zbog postizanja sporazuma o reformi policije. Također se zahvalio visokom predstavniku u BiH Miroslavu Lajčaku, ističući da je svojim zalaganjem približio BiH Europskoj uniji.

Veleposlanik Rycroft je kazao kako je to omogućilo dolazak komesara za proširenje Europske unije Ollija Rehnna u BiH koji će ocijeniti jesu li ispunjeni preduvjeti koji su potrebni BiH da parafira sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Europskoj uniji.

Dodao je da je to samo jedan korak, ali ne manje značajan i da postoje vrlo važni preduvjeti koji su pridodani ovom sporazumu, kao što je puna suradnja s Međunarodnim tribulanom za ratne zločine i još više napretka po pitanju policijske reforme.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: