BiH
0

Bešlić razgovarao s predstavnicima ispekcijskih službi

FENA
Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić sastao se danas u Gradskoj upravi s načelnikom Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove te s predstavnicom inspekcijske službe Amilom Milavić i direktorima komunalnih poduzeća u gradu Mostaru.

Tema sastanka bila je analiza stanja javne čistoće u gradu i zahtjev gradonačelnika da gradska komunalna poduzeća preuzmu obvezu izvršenja inspekcijskih zaključaka o uklanjanju bespravnih objekata, devastiranih kioska, stolova i drugih građevinskih objekata bez dozvole postavljenih ili izgrađenih na javnim površinama.

U vezi s tim, zaključeno je da se mora poboljšati javna čistoća u gradu, za što su zadužena javna komunalna poduzeća, te da će snositi financijske posljedice ako poslovi za koje su zaduženi ne budu kvalitetno i pravodobno urađeni.

Na sastanku je dogovoreno da se već u iduću srijedu održi sastanak s javnim komunalnim poduzećima u gradu na kojemu bi se trebali iznijeti konkretni prijedlozi o usuglašavanju cijena po kojima će se ubuduće obračunavati poslovi po zahtjevima gradske inspekcije.

Na sastanku je također dogovoreno da će se uskoro krenuti s uklanjanjem bespravnih objekata s javnih površina, stoji u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.