Nagrađeni najbolji
2

Bešlić primio šampione iz Mostara: Sportski centar naše Bosne i Hercegovine

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Mostarski gradonačelnik primio je sportiste i predstavnike sportskih klubova koji su u protekloj godini ostvarivali zapažene rezultate. Sportisti su primili simbolične novčane nagrade, a obećali su u narednom periodu još više truda u promovisanju grada na Neretvi.

Nagrađeni su HŠK Zrinjski - nogometni prvaci BiH u sezoni 2017/18., MNK Mostar SG Staklorad - prvaci BiH u futsalu za sezonu 2017/18., HKK Zrinjski - prvaci BiH u košarci za sezonu 2017/18., Stonoteniski klub Mostar - osvajači Kupa BiH i prvaci države, Ivan Klepić – SKK Neretva - prvo mjesto na Evropskom prvenstvu u karateu, Ivona Ćavar – SKK Neretva - treće mjesto na Evropskom prvenstvu u karateu, Emil Markić – BK Mostar - svjetski prvak u boksu, poluteška kategorija po WBF verziji i Boćarski klub Ante Rozić - državni prvaci i osvajači Kupa BiH u sezoni 2017/18.

Gradonačelnik Bešlić je ovom prilikom kazao da je kao bivši sportista ponosan na rezultate koje su mostarski sportisti ostvarili u prethodnoj godini.

"Velika je čast za ovaj grad imati ovoliko prvaka države, čak i evropskih prvaka. Oni pronose ime grada i Mostar na taj način skreće pažnju na pozitivne stvari koje nekad nisu prepoznatljive", kazao je Bešlić.

Naglasio je da su za ovu priliku izdvojena novčana sredstva u iznosu od 70 hiljada KM, realizirana iz budžeta za prošlu godinu, jer novi još nije usvojen.

"Ovo bi trebao da bude mali poticaj za njih, da još više rade. Sport je izlazak u svijet, upoznajete mnoge, ali i njih o sredini iz koje dolazite", kazao je gradonačelnik.

Miroslav Miljko, predsjednik nagrađenog Stonoteniskog kluba Mostar, kazao je da ako se za Split nekad govorilo da je sportski centar svijeta, danas je Mostar s pravom sportski centar naše Bosne i Hercegovine.

Bila je ovo prilika da se i najave novi mogući sportski događaji u Mostaru, tako je Emil Markić kazao da bi volio svoju boksersku titulu braniti na jednom spektaklu organiziranim baš u njegovom rodnom gradu.

U ime nagrađenih se zahvalio direktor nogometaša Zrinjskog Danko Šulenta, naglasivši da i pored razumijevanja gradskih vlasti za potrebe mostarskih sportaša postoje problemi u radu, posebno s infrastrukturom.

"Očekujemo podršku ne samo Grada Mostara, već i šire zajednice, da se naši uspjesi kvalitetno poprate. Teško je svake godine biti prvak, ali problemi nas neće pokolebati, nastojat ćemo to obraniti i ove godine", kazao je Šulenta.