{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bešlić: Prečistač otpadnih voda u Mostaru već radi, a svečano otvorenje će biti za mjesec

Piše: R. D./Klix.ba
19.7.2018. u 11:21
3
15
Bešlić: Prečistač otpadnih voda u Mostaru već radi, a svečano otvorenje će biti za mjesec
3
Bešlić: Prečistač otpadnih voda u Mostaru već radi, a svečano otvorenje će biti za mjesec
Foto: R. D./Klix.ba
Na današnjem druženju s novinarima gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić odgovorio je i na kritike međunarodnih zvaničnika, ali i domaćih subjekata o tome da najveća kapitalna investicija - prečistač odpadnih voda, iako je izgrađen, nije pušten u funkciju.
Bešlić je kazao da su sve primjedbe Evropske komisije, Ambasade Kraljevine Švedske i Svjetske banke otklonjene.

"Prečistač otpadnih voda radi, on je u funkciji, ali dok se kvalitet vode koja se ispušta u rijeku Neretvu ne podigne na željeni nivo, mi nećemo praviti ceremoniju otvorenja. Za nekih mjesec dana organizirat ćemo malu svečanost i mediji će moći prikazati javnosti da je to zaista u funkciji. On je i danas u funkciji, ali laboratorije moraju potvrditi podizanje parametara i tada će to biti vijest za naše i regionalne medije, jer je ovo veliki projekt", izjavio je Bešlić.

Kazao je i da nije zadovoljan izgledom UNESCO zaštićene zone, da nije zadovoljan odvijanjem saobraćaja u gradu, da su mnogi rokovi probijeni...

"Ja se izvinjavam sugrađanima, ali i turistima koji dolaze u Mostar, jer izvođači nisu ispoštovali rokove koje smo mi postavili, jer je krajnji rok bio 15. juni, a radovi nisu završeni i grad nije doveden u stanje u kojem je trebao biti", zaključio je Bešlić.

Podsjećamo, švedski ambasador u BiH Anders Hagelberg je u dva navrata, kao i predstavnici Svjetske banke, kritikovao lokalnu vlast u Mostaru da su dali novac u projekt koji nije u funkciji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: