{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bešlić pozvao na neusvajanje izmjena i dopuna Zakona o pripadnosti javnih prihoda

F
19.2.2008. u 09:55
0
0
Bešlić pozvao na neusvajanje izmjena i dopuna Zakona o pripadnosti javnih prihoda
0
Bešlić pozvao na neusvajanje izmjena i dopuna Zakona o pripadnosti javnih prihoda
Predsjednik Saveza općina i gradova Federacije BiH Ljubo Bešlić uputio je pismo predsjedniku i dopredsjedniku Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona u kojem traži da se na današnjoj sjednici te skupštine izmjene i dopune Zakona o pripadnosti javnih prihoda HNK-a ne usvoje bez provedene procedure sukladne Zakonu o načelima lokalne samouprave u FBiH.
U pismu je istaknuto kako će Savez općina i gradova F BiH u slučaju usvajanja navedenog prijedloga biti primoran Zakon o pripadnosti javnih prihoda HNK-a osporavati preko nadležnih institucija, kako bi zaštitio svoje članove.

Bešlić je podsjetio da je na sjednici Predsjedništva Saveza općina i gradova Federacije BiH bilo je riječi o odlukama važnim za normalno funkcioniranje jedinica lokalne samouprave. Predsjedništvo je tada zauzelo stajalište da se sukladno Zakonu o načelima lokalne samouprave u Federaciji BiH neće dozvoliti nikakvo mijenjanje odnosa na štetu jedinica lokalne samouprave bez jasnoga dogovora sa Savezom.

Također, navodi se kako je člankom 56. Zakona o načelima lokalne samouprave u Federaciji BiH propisano da su federalne, odnosno županijske vlasti dužne putem Saveza općina i gradova Federacije BiH konsultirati jedinice lokalne samouprave u postupku donošenja propisa koji ih se tiču izravno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: