{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bešlić: Mostar je eksperiment međunarodne zajednice

F
15.3.2007. u 14:42
0
0
Bešlić: Mostar je eksperiment međunarodne zajednice
0
Bešlić: Mostar je eksperiment međunarodne zajednice
Gradsko vijeće Mostara na svojoj je današnjoj sjednici raspravljalo o svom radu u 2006. godini, a u raspravi je izneseno stajalište kako su u velikom broju slučajeva usvojene odluke ostale samo "mrtvo slovo na papiru".
"Analizirali smo realizaciju zaključaka i odluka iz prošle godine i utvrdili smo da ima određenih zastoja u realizaciji istih. Dogovorili smo da moramo u sljedećih dva mjeseca imati informaciju kako da se realiziraju te odluke i zaključci, i ako ima potrebe da se neke od njih vrate na doradu", kazao je u izjavi za novinare predsjedavajući Gradskog vijeća Murat Ćorić.

Ćorić je dodao kako dio krivice za sadašnje stanje u gradu na Neretve leži i na međunarodnoj zajednici.

"Međunarodna zajednica jedino što je brzo i efikasno uradila nakon nametanja Statuta jeste ukinula općine i ukinula račune. Sve ostalo što je obećala u 90 posto slučajeva nije ostvarila. Kad je u pitanju ekonomski razvoj tu je pomoć izostala. Izuzev kritika, savjeta i kurtoaznih posjeta konkretne pomoći Mostaru nije bilo", istaknuo je Ćorić.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić složio se da ima poteškoća u radu Gradskog vijeća i u samom Mostaru.

"Morat će se intenzivnije raditi kako bi se problemi rješavali, a vjerojatno će i međunarodna zajednica morati pomoći. Ono što je evidentno je to da mi jednostavno nemamo stajališta što se to hoće postići. U Mostaru ne postoji jasna politička artikulacija. Ima napretka, ali imamo i ogromnih problem", kazao je Bešlić.

Mostarski gradonačelnik drži da je Mostar svojevrsni eksperiment međunarodne zajednice na kojem se testira način funkcioniranja Bosne i Hercegovine.

"Mi kao građani Mostara i ja kao gradonačelnik moramo biti svjesni da mi ne upravljamo sami ovim procesom", zaključio je Bešlić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: