BiH
1

Bešlić: Kolektor u Mostaru gradi se po planu, Titova ulica čekat će završetak ljetne sezone

Piše: R. D.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Iako je jutros učestvovao na naučnom skupu posvećenom liku i djelu Džemala Bijedića, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić nije mogao da ne odgovori zainteresiranim novinarima na par pitanja o gradnji gradskog kolektora.

Glavna je to lokalna tema u Mostaru, realizacija projekta koji je doslovno blokirao polovinu grada, te znatno otežao komunikaciju građana Mostara, ali i svih onih koje put nanese u Mostar.

"Molio sam ja već strpljenje građana, ne može se to uraditi brže, uistinu se radi u skladu sa dinamičkim planom. Nadamo se skorom dolasku opreme njemačke firme koja je dobila posao na mikrotuneliranju, da i taj dio krene te da se završe radovi na djelu kod Hotela Bristol", kazao je Bešlić.

Gradonačelnik Mostara još je rekao da neće biti novih radova na Titovoj ulici, dok se Bulevar narodne revolucije potpuno ne vrati u funkciju.

"Ne možemo blokirati baš cijeli grad, Glavna ulica će čekati jesen zbog ljetne sezone, a na jesen je predviđeno i tuneliranje", dodao je Ljubo Bešlić.

Oko reguliranja prometa i saobraćajnih gužvi koje nastaju Bešlić je kazao da policija radi u skladu sa svojim mogućnostima, da se osjeti nedostatak broja policajaca, ali i da je nekad nemoguće na terenu ispoštovati sve planirano jer je pritisak građana, ljudi koji stanuju u zatvorenim ulicama toliki da policija često ide i linijom manjeg otpora probajući im udovoljiti.