Skup na Brčanskoj Malti
0

Bešlagić i Imamović pozvali Tuzlake da ne nasjedaju na provokaciju iz RS-a

Sarajevo-x.com
Jasmin Imamović
Jasmin Imamović
Nakon najave skupa i spomena pripadnicima JNA stradalim u "tuzlanskoj koloni" na Brčanskoj Malti 15. maja, bivši i aktuelni načelnik Tuzle Selim Bešlagić i Jasmin Imamović pozvali su stanovnike ovog grada da zauzmu isti stav kao što su 3. maja učinile Sarajlije ili da ignorišu ovaj događaj, ali da "ne nasjedaju na političku provokaciju iz RS-a".

Pododbor za obilježavanje 18. godišnjice od dešavanja u Tuzli, na čelu sa Brankom Šljivar, za Srnu je potvrdio da zasad ne postoje naznake o nemogućnosti održavanja najavljenog skupa, na koji je predviđen dolazak autobusima iz RS-a. Na Brčanskoj Malti planirano je odavanje počasti, a potom će na Gradskom groblju Pučile u Bijeljini biti služen parastos i održan okrugli sto u zgradi SO-a.

Podsjetimo, članovi iste organizacije, predvođeni političkom vrhuškom RS-a, u Sarajevu su 3. maja u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici položili cvijeće i zapalili svijeće u spomen na stradale pripadnike JNA. Sve se odvijalo uz snažnu policijsku zaštitu koja je i novinarima i znatiželjnicima zabranila pristup tom mjestu.