Tuzlaci brzo reagovali
0

Beskućnik Igor smješten u Hotelu "Tuzla"

Piše: D. Brkić
Igor Matuzović
Igor Matuzović
Igor Matuzović, tridesetpetogodišnji tuzlanski beskućnik, od sinoć je smješten u sobu Hotela "Tuzla". Riječ je o momku rođenom u naselju Solana, kojeg je otac istjerao iz kuće. Već nekoliko mjeseci Igor, koji je prepoznatljiviji po nadimku Labud, spava pod otvorenim nebom.

Njegovi prijatelji su nam ispričali kako je svako jutro modar od zime, te da mu se pod hitno mora pronaći smještaj kako se ne bi smrznuo. Uslijedio je tekst na našem portalu o Igiju Labudu, potom je oformljena Facebook grupa: "Labud je građanin Tuzle… Labud ima prijatelje u ovom gradu", te je, zahvaljujući angažmanu članova te grupe, Igor privremeno smješten u Hotel "Tuzla".

Igor je u hotelu toplo dočekan, obezbijeđena mu je hrana, a nakon kupanja je i ošišan. Tuzlanski Labud, koji je ostao bez topline porodičnog doma, zahvaljujući humanim sugrađanima "pregurat će" nadolazeću zimu, jer će se za njege prikupiti novčana sredstva kako bi se dugoročnije riješio problem njegovog stambenog zbrinjavanja.

Podsjetimo kako su nam u nekoliko institucija koje smo kontaktirali naveli kako Matuzović nije njihov problem, te da se on u te ustanove ne može smjestiti i kada bi platio. Na sreću još uvijek ima dobrih ljudi koji su spremni pomoći najugroženijima, tako da, sasvim sigurno, za Igora dolaze bolji dani.