{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO+VIDEO
/
Beskrajna tišina i tuga na dženazi akademiku Sulejmanu Redžiću

23.1.2013. u 14:32
1
Beskrajna tišina i tuga na dženazi akademiku Sulejmanu Redžiću
1
Akademik Sulejman Redžić ukopan je danas na groblju Bare. Od ovog izuzetnog člana akademske zajednice Bosne i Hercegovine oprostili su se članovi porodice, prijatelji, kolege, poznanici i njegovi mnogobrojni studenti.
Beskrajna tišina i tuga na Barama na posljednjem oproštaju od velikog čovjeka koji je za Bosnu i Hercegovinu dao mnogo. Sulejman Redžić bio je poštovan kao izuzetan član akademske zajednice u našoj zemlji, ali i među 'običnim ljudima' sa kojima je širom BiH provodio vrijeme, istražujući, izvještavajući i pišući o flori i fauni i čudesnim ljepotama našeg podneblja.

"Vijest o smrti našeg dragog profesora Redžića unijela je tugu i duboku prazninu među kolege, studente i sve zaposlenike Prirodno-matematičkog fakulteta i akademske zajednice uopće. Teško je zamisliti da ćemo morati raditi bez njegove plemenitosti, toplote kojom je grijao srca i duše svih nas. Bolno će nedostajati njegova brilijantna predavanja zbog kojih su studenti zaboravljali na pauze, hvatajući na papir genijalne misli vrhunskog profesora, botaničara i ekologa", kazao je dekan Prirodno-matematičkog fakulteta Rifat Škrijelj.

Živeći u prirodi i za prirodu, dragocjeni život profesora Redžića je, možda, predodređen sudbinom i božanskim moćima, baš i okončan u ambijentu prirode kojoj je posvetio čitav svoj život.

Beživotno tijelo akademika Sulejmana Redžića izvučeno je, nakon višednevne potrage, u ponedjeljak kasno poslijepodne iz korita Miljacke na lokalitetu Lapišnice.

Porodica akademika Redžića prijavila je 9. januara njegov nestanak, a u potragu za njim bili su uključeni sarajevska policija i pripadnici Gorske službe spašavanja.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: