|

Besana noć za mještane Binježeva: Nakon asfaltiranja puta utvrđeno curenje gasa

Besana noć za mještane Binježeva: Nakon asfaltiranja puta utvrđeno curenje gasa
30
M. N.
1.11.2019. u 12:40
15
komentara
30

dijeljenja
Besana noć za mještane Binježeva: Nakon asfaltiranja puta utvrđeno curenje gasa Foto: Općina Hadžići
Dan nakon što su završeni radovi na asfaltiranju ceste Binježevo - Miševići asfalt je morao biti ponovo izbušen na jednom dijelu zbog curenja gasa koje je uznemirilo mještane koji su probdjeli noć strahujući za svoju imovinu i živote.
Kako nam je rečeno iz KJKP Sarajevogas, njihovi uposlenici su registrovali prisustvo gasa iz zemlje 31. oktobra. Naglasili su kako su i tokom radova vršili redovne kontrole i da curenje gasa iz zemlje prije okončanja radova nije detektovano.

"Na teren su odmah izašle stručne ekipe Sarajevogasa za sanaciju koje su izvršile otkop na mjestu curenja gdje je registrovano oštećenje gasovoda. Sanacija oštećenog gasovoda je završena sigurno kasno sinoć i osigurano je uredno snabdijevanje kupaca. Ekipe Sarajevogasa su na terenu i vrše završnu kontrolu koja je propisana procedurama", rekli su nam iz ovog preduzeća.

Istakli su kako zahvaljujući brzoj i efikasnoj reakciji njihovih stručnih ekipa niti jednog trenutka nije bila ugrožena sigurnost ljudi i imovine.

Foto: Općina Hadžići Foto: Općina Hadžići


Na asfaltiranju ove dionice ceste radili su radnici KJKP Rad dok je za nadzor radova bila zadužena firma Arting BH Sarajevo. Investitori su Općina Hadžići, Direkcija za puteve KS i Ministarastvo saobraćaja KS.

Iz Općine Hadžići kazali su da su uporedo s ovim radovima završeni poslovi izgradnje fekalnog kolektora, gasovoda i izmještanje ulične rasvjete.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...