{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Berlin: Zapažen nastup BiH na Međunarodnoj turističkoj berzi

F
11.3.2007. u 11:05
0
0
Berlin: Zapažen nastup BiH na Međunarodnoj turističkoj berzi
0
Berlin: Zapažen nastup BiH na Međunarodnoj turističkoj berzi
Berlin
Međunarodna turistička berza (ITB), jedan od najvećih i najprestižnijih turističkih skupova ove vrste u svijetu, završena je u nedjelju u Berlinu uz zapažen nastup bh. turističke ponude, saopćeno je iz Turističkog udruženja u BiH.
Bosna i Hercegovina već nekoliko godina izlaže na ovom izuzetno atraktivnom sajmu, a od ove godine na većem prostoru i sa novim štandom koji je, uz podršku USAID-a, proizveden posebno za potrebe predstavljanja na sajmovima.

Ovaj moderno dizajnirani štand omogućava turističkoj strukturi i predstavnicima turističke industrije da profesionalno i u ugodnom okruženju obave svoje poslovne razgovore te kvalitetnu prezentaciju turističkih resursa i vrijednosti Bosne i Hercegovine.

U ugodnom ambijentu atraktivno opremljenog štanda, koji je dvostruko veći nego prošle godine, BiH je svoju turističku ponudu predstavila i na pres-konferenciji koja je održana u subotu. Organizirana je uz podršku njemačke razvojne agencije GTZ, koja je za ovu priliku angažovala specijaliziranu njemačku agenciju za odnose s javnošću.

Uz prisustvo više od 80 novinara predstavljena je ponuda turizma na otvorenom, zatim kulturni turizam i zimski centri u BiH i drugi resursi.

Pored predstavnika Turističke organizacije RS i Turističke zajednice FBiH, ministrice turizma u Vladi Federacije na ITB-u su bili prisutni i predstavnici Turističkog klastera u BiH kome podršku pruža USAID.

I tom prilikom, ali i tokom trajanja ITB-a, na štandu je organizirana degustacija domaće hrane i hercegovačkih vina.

Nekoliko bh. turističkih agencija je štand BiH iskoristilo za poslovne razgovore sa već ranije identifikovanim potencijalnim partnerima.

Na ITB-u, na više od 150.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, prisutno je 10.000 izlagača iz 180 zemalja i regija koji predstavljaju puni spektar globalnog turizma na svim nivoima.

Prisutni su tour operatori, firme koje nude programe rezervacija, turističke destinacije, avionski prijevoznici, hoteli i drugi. Pored njih, ITB-u prisustvuju novinari iz 96 zemalja.

Osim toga, uz predstavljanje turističke ponude zemalja, regija i svih drugih subjekata, na ITB-u se organizuje čitav niz konferencija, seminara i predavanja sa ciljem razmjene informacija i rezultata istraživanja u turističkoj industriji, kao i predstavljanje najnovijih tehnologija.

Ovi forumi su savršene prilike za uspostavljanje kontakata među organizacijama i pojedincima koji se na bilo koji način bave turizmom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: