{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Beriz Belkić novi presjedavajući Predstavničkog doma

F
FENA
12.1.2009. u 12:51
0
5
Beriz Belkić novi presjedavajući Predstavničkog doma
0
Beriz Belkić novi presjedavajući Predstavničkog doma
Dužnost predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u narednih osam mjeseci obavljat će Beriz Belkić.
U proteklih osam mjeseci predsjedavajući je bio Niko Lozančić koji je danas na konferenciji za novinare sumirao rad ovog tijela za vrijeme svog mandata.

Istakao je da je najveći uspjeh BiH u 2008. potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji pridruživanju s EU, a "što je otvorilo vrata za vizne olakšice".

"Ušli smo i u proces izrade biometrijskih pasoša što je veoma važno za BiH i njene građane. Nadam se da će 2009. biti godina u kojoj ćemo nastaviti kreirati klimu dogovaranja i kompromisa te doći do novih ustavnih rješenja na dobrobit svih u BiH", kazao je Lozančić.

Predsjedavajući Belkić je istakao da je u ovom trenutku najvažnije u 2009. ući s jasnim, realnim i izvodljivim planom.

"Smatram da je 2009. godina u kojoj niti jedan nivo vlasti u BiH neće moći izbjeći suočavanje s problemima te da će to inicirati promjene sistema vrijednosti i uvažavanje prioriteta. Konačno je vrijeme da se građanima BiH ponudi i otvori perspektiva u svim segmentima života", kazao je Belkić.

U proteklih osam mjeseci Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je u redovnom i hitnom postupku usvojio 24 zakona, a 15 ih je razmatrano ali ne i usvojeno.

Data je, kako je rečeno, i saglasnost za ratifikaciju 65 sporazuma, akata i protokola.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: