|

Beograd: Uskoro potjernica za Mladićem

Beograd: Uskoro potjernica za Mladićem
0
F
FENA
27.7.2006. u 18:57
0
komentara
0

dijeljenja
Beograd: Uskoro potjernica za Mladićem
Državni organi Srbije raspisat će za haškim optuženikom Ratkom Mladićem potjernicu i ponuditi novčanu nagradu za informacije koje bi dovele do njegovog hapšenja, piše beogradski dnevnik "Danas" od četvrtka.
Još nije poznato jesu li takva rješenja u operativnom dijelu Akcijskog plana za okončanje saradnje Srbije s Haškim sudom, dodaje list, konstatirajući da u ovom trenutku za Mladićem postoji potjernica koju je raspisao Interpol po zahtjevu Haškog suda, kao i nagrada američke asocijacije Reward for Justice u iznosu od pet miliona dolara.

Glasnogovornik Haškog tužiteljstva Anton Nikiforov izjavio je za "Danas" da bi javno objavljivanje potjernice i nagrade za Ratkom Mladićem možda moglo pomoći u njegovom lociranju i hapšenju, "ali samo u nekim aspektima".

"Operativne mjere su daleko potrebnije za uspjeh potrage. Važno je da sva državna tijela i ljudi koji su uključeni u taj posao javno kažu da podržavaju Akcijski plan, njegovo provođenje u život i konačni rezultat tog plana", kazao je Nikiforov, naglasivši da se o
operativnom dijelu plana ne može razgovarati, jer bi to moglo odati ključne informacije o akcijama nadležnih.

Vlada Srbije usvojila je 20. juli Akcijski plan za okončanje saradnje s Haškim sudom, koji je proglašen tajnom.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.