{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Beograd podržao Sarajevo za Evropsku prijestolnicu kulture

S
2.6.2011. u 11:40
0
31
Beograd podržao Sarajevo za Evropsku prijestolnicu kulture
0
Beograd podržao Sarajevo za Evropsku prijestolnicu kulture
Skupština Grada Beograda
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas uputio je pismo gradonačelniku Sarajeva Aliji Behmenu u kojem ga obavještava da Grad Beograd "svesrdno podržava kandidaturu Grada Sarajeva za prijestolnicu kulture Evrope".
S obzirom da je i Beograd objavio svoju kandidaturu za Evropsku prijestolnicu kulture 2020. godine, gradonačelnik Đilas u svom pismu naglašava kako "projekat prijestolnice kulture predstavlja jedinstvenu šansu za našu generaciju i prekretnicu u percepciji kulture kako u Beogradu tako i u Sarajevu".

"Ključni zadatak koji sebi postavljamo kandidaturom, kao buduće prijestolnice Evrope, je otvaranje trajnog dijaloga sa kulturama svijeta, integrisanje ljudi i promovisanje mirnog života solidarnosti i razumevanja. Bit će nam drago da vidimo Sarajevo kao prijestolnicu kulture Evrope", navodi se dalje u pismu.

Uz ovo, stiglo je i Pismo namjere, koji su potpisala dva gradonačelnika, o uzajamnoj podršci našim gradovima u projektu kandidature za Evropsku prijestolnicu kulture 2014. odnodno 2020. godine i jačanje saradnje u oblasti kulture između Beograda i Sarajeva. U pismu su se dvojica gradonačelnika, pored ostalog, usaglasila da gradovi Sarajevo i Beograd promoviraju, u okviru svojih mogućnosti, saradnju drugih subjekata ova dva grada u oblasti kulture, te da jačaju razmjenu iskustava i sadržaja u oblasti kulture po kojima su naši gradovi međunarodno priznati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: