{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Beograd podržao Sarajevo za Evropsku prijestolnicu kulture

S
2.6.2011. u 11:40
0
31
Beograd podržao Sarajevo za Evropsku prijestolnicu kulture
0
Beograd podržao Sarajevo za Evropsku prijestolnicu kulture
Skupština Grada Beograda
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas uputio je pismo gradonačelniku Sarajeva Aliji Behmenu u kojem ga obavještava da Grad Beograd "svesrdno podržava kandidaturu Grada Sarajeva za prijestolnicu kulture Evrope".
S obzirom da je i Beograd objavio svoju kandidaturu za Evropsku prijestolnicu kulture 2020. godine, gradonačelnik Đilas u svom pismu naglašava kako "projekat prijestolnice kulture predstavlja jedinstvenu šansu za našu generaciju i prekretnicu u percepciji kulture kako u Beogradu tako i u Sarajevu".

"Ključni zadatak koji sebi postavljamo kandidaturom, kao buduće prijestolnice Evrope, je otvaranje trajnog dijaloga sa kulturama svijeta, integrisanje ljudi i promovisanje mirnog života solidarnosti i razumevanja. Bit će nam drago da vidimo Sarajevo kao prijestolnicu kulture Evrope", navodi se dalje u pismu.

Uz ovo, stiglo je i Pismo namjere, koji su potpisala dva gradonačelnika, o uzajamnoj podršci našim gradovima u projektu kandidature za Evropsku prijestolnicu kulture 2014. odnodno 2020. godine i jačanje saradnje u oblasti kulture između Beograda i Sarajeva. U pismu su se dvojica gradonačelnika, pored ostalog, usaglasila da gradovi Sarajevo i Beograd promoviraju, u okviru svojih mogućnosti, saradnju drugih subjekata ova dva grada u oblasti kulture, te da jačaju razmjenu iskustava i sadržaja u oblasti kulture po kojima su naši gradovi međunarodno priznati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: