{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Beograd: Koštunica i Putin telefonom razgovarali o Kosovu

F
15.1.2007. u 21:41
0
0
Beograd: Koštunica i Putin telefonom razgovarali o Kosovu
0
Beograd: Koštunica i Putin telefonom razgovarali o Kosovu
Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin kazao je u ponedjeljak da Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda ne može podržati rješenje UN-a za Kosovo Marttija Ahtisaarija koje nije prihvatljivo za Beograd, izjavio je novinarima srbijanski premijer Vojislav Koštunica te dodao da je o tome telefonom razgovarao s Putinom.
"Putin je istaknuo da se rješenje mora zasnivati na jasnim i univerzalnim načelima, a to znači da mora proizlaziti iz načela poštivanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta postojećih država", rekao je Koštunica, navodeći da mu je Putin prenio da bi "sve drugo vodilo u nepotrebne konfliktne situacije".

Koštunica je pak Putinu u telefonskom razgovoru kazao da je njegova "riječ da Rusija priznaje samo univerzalna rješenja dovela do preokreta u gledanju na složeno kosovsko pitanje u svijetu i da je to bila riječ koja je bila prijelomna u pravom smislu riječi".

Novinarima u zgradi vlade nije bilo omogućeno postavljanje pitanja premijeru Koštunici. Agencija Beta prenosi da je iz Kremlja priopćeno da je Putin u telefonskom razgovoru, koji je održan na zahtjev srpske strane, "ponovio principijelno stajalište Rusije o kosovskom problemu", te da su Putin i Koštunica razgovarali o bilateralnoj suradnji, uključujući i područje energetike i investicija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: