BiH
0

Beograd: Bilateralne konsultacije BiH i Srbije

FENA
Pomoćnik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine za međunarodnopravne i konzularne poslove Zoran Perković predvodi delegaciju Ministarstva vanjskih poslova BiH na dvodnevnim bilateralnim konsultacijama sa delegacijom Ministarstva spoljnih poslova Srbije što se održavaju 23. i 24. juna u Beogradu.

Delegaciju Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije predvodi pomoćnik ministra spoljnih poslova za bilateralu Čedomir Radojković.

Na konsultacijama će se kako je predviđeno razgovarati o stanju bilateralnih odnosa između BiH i Republike Srbije u domenu politike, ekonomije i konzularno-pravnih poslova, kao i saradnje u domenu kulture, nauke, obrazovanja, sporta i dr. Takođe će biti razmotrene i mogućnosti za intenziviranje saradnje dviju država u okviru regionalnih inicijativa.

Posebna pažnja biti će posvećena usklađivanju aktivnosti obje zemlje u procesu evropskih integracija nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, te implementaciji mape puta u postupku liberalizacije viznih režima Srbije i BiH sa zemljama EU, saopćio je Ured za odnose sa javnošću MVPBiH.