|

Benedi Đukanović nakon predaje ide direktno u zatvor Tunjice kod Banje Luke

Benedi Đukanović nakon predaje ide direktno u zatvor Tunjice kod Banje Luke
15
F
FENA
13.6.2019. u 08:52
26
komentara
15

dijeljenja
Benedi Đukanović nakon predaje ide direktno u zatvor Tunjice kod Banje Luke Pripadnici MUP-a RS-a izvode osumnjičenog Benedija Đukanovića iz Policijske stanice na Ilidži (Foto: H. M./Klix.ba)
Benedi Đukanović, koji je bio u bjekstvu nakon ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića 22. aprila, predao se sinoć policiji u Sarajevu, nakon čega su ga preuzeli pripadnici MUP-a Republike Srpske i danas je prebačen u pritvor.
Načelnica Odjeljenje MUP-a RS-a za odnose sa javnošću Mirna Miljanović pojasnila je da će Đukanović biti transportovan u Kazneno-popravni zavod (KPZ) Tunjice kod Banje Luke, jer mu je ranije određen pritvor.


Nakon što se Đukanović sinoć predao policiji Kantona Sarajevo, o tome su obavijestili kolege iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, koji su ga identifikovali.

Benedi Đukanović je osumnjičen za ubistvo banjalučkog privrednika Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića.

U pucnjavi 22. aprila u Glamočanima kod Trna ubijen je i jedan od napadača na Krunića, Željko Kovačević.

Trećem učesniku u napadu Emiliju Baldu ranije je određen pritvor, a tokom istrage uhapšen je i Rodoljub Gajić, radnik Krunićeve zaštitarske firme "Sector Security“, zbog sumnje da je umiješan u ubistvo svoga šefa.
Prijavi grešku


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...