BiH
0

Belmin Karamehmedović imenovan za vršioca dužnosti direktora BHRT-a

Klix.ba
Nakon što je Upravni odbor BHRT-a na današnjoj vanrednoj sjednici prihvatio neopozivu ostavku Muhameda Bakarevića na funkciju generalnog direktora BHRT-a iz zdravstvenih razloga, za vršioca dužnosti direktora imenovan je Belmin Karamehmedović, dosadašnji pomoćnik generalnog direktora.

Muhamed Bakarević bio je na čelu BHRT-a od septembra 2011. godine. Članovi Upravnog odbora zahvalili su gospodinu Bakareviću na dosadašnjem radu, koji će nastaviti svoj radni angažman u okviru BHRT-a.

Podsjećamo, Bakarević je ostavku podnio iz zdravstvenih razloga.

Za vršioca dužnosti, u skladu sa Statutom BHRT-a, imenovan je Belmin Karamehmedović, dosadašnji pomoćnik generalnog direktora.

Kako je saopćeno iz BHRT-a, Belmin Karamehmedović rođen je 1968. godine, po obrazovanju je diplomirani ekonomista. Na BHRT-u je od 1992. godine, gdje je obavljao razne funkcije poput urednika redakcije vanjske politike, šefa deska, urednika Dnevnika, urednika Sportskog programa i direktora BHT 1. Završio je brojne edukacije u inozemstvu, a radio je i kao lokalni producent američke TV mreže ABS News od 1995. do 2002. godine, govori engleski i španski jezik.