{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Behmen primio učesnike Međunarodne ljetne škole

S
12.8.2009. u 12:56
0
0
Behmen primio učesnike Međunarodne ljetne škole
0
Behmen primio učesnike Međunarodne ljetne škole
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen primio je danas učesnike Treće međunarodne ljetne škole pod nazivom "Tranziciona pravda u jugoistočnoj Evropi", koja se održava u Sarajevu pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i gradonačelnika Sarajeva.
Organizator škole je Udruženje "Pravnik" u saradnji s programom vladavine prava za jugoističnu Evropu Fondacije Konrad Adenauer.

Poželjevši još jednom dobrodošlicu učesnicima škole, gradonačelnik Behmen je na današnjem prijemu čestitao organizatorima na izboru da upravo Sarajevo bude domaćin ovog susreta mladih intelektualaca. „Nama je bilo zadovoljstvo podržati ovu ljetnu školu jer Grad inače ulaže mnogo u znanje i edukaciju. Želim vam uspješan nastavak ljetne škole i da njena organizacija u Sarajevu postane tradicija, a Grad će nastaviti sa podrškom“, istakao je gradonačelnik.

Stefanie Ricarda Roos, direktor Fondacije Konrad Adenauer - Program vladavine prava za jugoističnu Evropu istakla je kako Sarajevo nije slučajno odabrano za domaćina. „Sarajevo svakako ima centralnu ulogu u sve onome što se tiče tranzicione pravde.“, dodala je Roos.

U ime Udruženja „Pravnik“ Almin Škrijelj se zahvalio gradonačelniku na prijemu kao i na podršci. „Visoko pokroviteljstvo ove ljetne škole govori koliki značaj dajete ovom događaju i na tome smo vam veoma zahvalni, kao i na obećanju za podršku budućoj organizaciji ljetne škole.“, rekao je on.

Do 22. augusta, koliko će škola trajati, 30 postdiplomaca pravnih i srodnih nauka imat će priliku za proširenje svojih znanja tokom odgovarajućih tematskih predavanja, radionica i posjeta relevantnim institucijama, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: